1. Věnujte mu absolutní pozornost
 

Pokud jste s přítelem na večeři a během ní si několikrát odběhnete zavolat, pak se nemůžete divit, že vyvoláte dojem nezájmu. Muži jsou většinou schopní dělat v jeden okamžik jen jednu věc, proto nemůžou pochopit, že ženy zvládají večeři a při tom vyřizovat práci a telefonáty s rodinou. Proto se to nesnažte partnerovi jakkoliv vysvětlit, ale prostě se v danou chvíli věnujte pouze jemu. Udržujte oční kontakt, když vám něco vypráví. Tím mu dáte najevo, že on je pro vás priorita a že ho milujete.

2. Připravte mu jeho oblíbené jídlo
 

Staré dobré pořekadlo, že láska prochází žaludkem, je skutečně pravdivé. To, že víte, jaké je jeho oblíbené jídlo, dokážete odhadnout, na co by měl chuť, znamená, že svého přítele velmi dobře znáte. A pokud si chcete zajistit skutečně příjemný večer, nezapomeňte připravit i nějaký dezert. Výzkum Alana Hirsche, PhD., z Nadace pro výzkum v Chicagu prokázal, že sladká vůně vyvolává v mužích větší pocit vzrušení než ostatní vůně.

3. Vezměte si na sebe šaty, které na vás miluje
 

Nezáleží na tom, jak dlouho vztah trvá. Pokud si chcete partnera udržet, musíte o sebe pečovat a stále mu dávat najevo, že pro něj chcete být ta nejkrásnější a nejpřitažlivější. A navíc muži reagují na vizuální podněty mnohem citlivěji než ženy. Pokud chcete svého muže potěšit, vezměte si na sebe například šaty, které se mu na vás nejvíce líbí. Tím mu ukážete, že se pro něj snažíte vypadat sexy a že po něm toužíte. Pro muže je údajně nejpřitažlivější barvou červená. Působí na ně totiž jako afrodiziakum, jak uvádí web Womensday.com.

4. Zalichoťte mu
 

Už v historii museli muži bojovat o přízeň ženy, nebáli se riskovat vlastní život, aby upoutali pozornost své vyvolené. Dnešní doba je trochu jiná. Muži se v současné době nebrání, když o jejich lásku žena bojuje. Dejte svému partnerovi najevo, jak si ho vážíte a co všechno na něm milujete, že se o něj můžete opřít, vždy stojí při vás a postará se o vás v každé situaci. Nebojte se mu zalichotit, ať se to týká vzhledu, nebo jeho schopností. Když nebudete moct otevřít sklenici s okurkami, běžte za partnerem a poproste ho o pomoc, dáte mu tím najevo, že ho potřebujete i na takové drobnosti.

5. Podpořte ho, aby si našel čas sám na sebe
 

Každý člověk potřebuje mít čas sám na sebe, aby se věnoval svým koníčkům a přátelům. Muži však mají někdy problém říct své ženě, že by rádi strávili čas se svými přáteli, šli na fotbal, hráli na playstationu nebo zašli do hospody. Buďte tolerantní a snažte se svého partnera povzbudit, aby se nebál o těchto věcech komunikovat. Samy mu třeba navrhněte, ať si někam vyrazí a odreaguje se. Vyjádříte mu tím velkou podporu. Váš muž se pak bude cítit uvolněně, bezstarostně a bude si vážit vaší benevolentnosti.

6. Požádejte ho o radu
 

Když budete řešit problém, ať už v osobním, či v pracovním životě, nebojte se požádat o radu partnera. Dáte mu tím najevo, že ho berete jako významnou součást svého života. Ať už vám poradí jakkoli, promluvte si o daném problému a oceňte jeho názor. Váš muž se pak bude cítit užitečný a bude potěšen, že může pomoci. Odborníci zdůrazňují, že prosbou o radu si dají partneři najevo, že se na sebe mohou spolehnout a plně si důvěřují.

7. Poděkujte mu i za maličkosti
 

Když váš přítel sám od sebe nakoupí, uklidí nebo uvaří večeři, řekněte mu, jak vás to potěšilo. Neberte to jako samozřejmost, ale poděkujte. Nezapomínejte, že tím dáte své polovičce najevo, že si jejího skutku nejen všímáte, ale také vážíte. A navíc ji tím podpoříte k další pomoci.

8. Obejměte ho
 

Když odjíždíte na víkend k rodičům, zkuste místo rychlé pusy raději dlouhé a pevné objetí. Odborníci na mezilidské vztahy upozorňují na fakt, že zatímco ženy upřednostňují verbální komunikaci, muži raději komunikují skrze doteky. Nejlepší je údajně objetí trvající sedm sekund, což je relativně dlouhá doba, ale vyjádříte tím daleko víc než slovy.

9. Dopřejte si „rychlovku“
 

Hodinové romantické milování v posteli a při svíčkách je sice pěkné, ale jednou za čas neuškodí udělat změnu. Ženy milují mazlení a předehru, která většinu vzrušuje možná i víc než samotný sex. Muži mnohdy předehru ani nepotřebují a velmi je vzruší, když jim žena dopřeje okamžitý sex. Pro oba partnery to může být příjemným zpestřením jejich sexuálního života.

10. Buďte mu oporou

Když přijde váš partner otrávený z práce nebo naštvaný z návštěvy u rodičů, snažte se mu vyjádřit podporu. Zeptejte se ho, jestli chce mluvit o tom, co se stalo. Když vám odpoví, že ne, respektujte to a nic z něj netahejte. Určitě se vám po čase svěří sám. Snažte se ho rozptýlit a odvést jeho pozornost jinam, aby na své starosti alespoň na chvíli zapomněl.